top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Har klienten sin stalker i fickan?

Någonting vi pratar mycket om är hur vi förbereder team och klienter för en placering. Det finns mycket att förbereda inte bara taktiskt men rent praktiskt. Våra digitala tillgångar är speciellt viktiga att ha koll på när vi hjälper dagens vuxna, unga och moderna familjer.

mobiltelefon tryggtboende
Dagens klienter behöver förberedas digitalt för sin placering

Mobilen blir din stalker

Vi har för länge sedan passerat den tid då det räckte att stänga av platstjänster på sin smartphone för att förhindra att bli spårad av en potentiell förövare. Idag krävs en djupare teknisk förståelse för att eliminera riskerna att bli spårad via mobiltelefonen till sin nya bostadsort.


Säkerhet - vårt gemensamma mål

Eftersom det är så viktigt att ha dubbel- och trippelkollat så mobilen inte blir din personliga stalker eller fotboja erbjuder vi alltid våra kunder en djupgående konsultation inför planerad placering av sina klienter. Det är vårt gemensamma mål att slippa behöva omplacera fler gånger på grund av att klienten blir röjd genom mobilen.


Utbildning före förbud

Vi lär upp såväl team inom socialtjänsten och polisen som klienterna, exempelvis ungdomar och barn som är vana vid att kunna använda sin mobiltelefon utan att tänka på spårningsrisken. Det långsiktiga målet är inte att förbjuda eller förhindra användandet av digitala tillgångar utan att utbilda i säkert användande.


Ladda ner snabbguiden

Ladda ner vår trycksak "Säkra mobilen" för en snabbguide i hantering av din, ditt teams eller klienternas smarta mobiltelefoner (avser iPhone och Android).


Flygblad - Säkra mobilen, iPhone och Android
.pdf
Ladda ner PDF • 3.03MB

Önskar ni konsultation?

Tveka inte för att ta kontakt med oss om du har funderingar kring den digitala säkerheten hos pågående eller planerade placeringar.


Tel. 010 - 30 30 700


 

Team TryggtBoende


Kommentare


bottom of page