top of page
skyddade-boendelösningar

Boendelösningar

Skyddat boende med förstahandskontrakt

Vi boendelösningar i egna lägenheter anpassade geografiskt efter vart personen kan bo. Vår processkarta gällande boende kan se olika ut men vårt mål är att minska flyttar och omställningar. Vi har omfattande erfarenhet av individ- och familjeomsorg och vår verksamhet omfattar utöver skyddat boende även stödboende och öppenvårdsinsatser.

För många personer kan det vara svårt att komma vidare in på den ordinarie bostadsmarknaden. Det kan handla om personer med tex ekonomiska svårigheter efter att ha levt i våld eller att man saknar kötid eller kontakter. Vårt mål är att vi är en väg  in på den ordinarie bostadsmarknaden. Personen erbjuds efter placering, om allt fungerar, att ta över lägenheten med ett förstahandskontrakt. 

Vi har tillgång till ettor, tvåor och treor för omgående inflytt, vi har tillgång till fyror och femmor med lite mer planerad inflytt. Självklart varierar antal lediga lägenheter och tillgängligheten.

Vad vill du veta om våra boendelösningar?

Förstahandskontrakt

Förstahandskontrakt

Vi får ofta frågor om hur vi kan erbjuda våra klienter ett förstahandskontrakt. Svaret är enkelt; vi besitter ett unikt kontaktnät och nära samarbeten med många dussintals fastighetsägare runtom i Sverige. Detta är företag och kontaktpersoner som brinner för att ge tillbaks till samhället genom att hjälpa utsatta tillbaks i samhället genom en fot in i bostadsmarknaden.

Avtal

Givetvis ställer våra fastighetsägare krav i form av att lägenheten sköts och att hyran betalas i tid, precis som alla andra hyrestagare. Därför upprättas alltid ett tydligt avtal där såväl klienten som socialtjänsten, fastighetsägaren och vi som utförare ser vad som gäller för ett övertagande av förstahandskontrakt. 

Betalningsanmärkningar

Våra fastighetsvärdar har ingått överenskommelse om att bortse ifrån tidigare betalningsanmärkningar förutsatt att den boende under boendetiden kan visa på god skötsamhet. Det är därför av största vikt att man inte drar till sig uppmärksamhet i form av störning i huset. 

skyddade-boendelösningar
Områden

Områden

TryggtBoende finns i hela Sverige med huvudkontoret beläget i Göteborg. Kontakta oss för att ta reda på om vi har lediga lägenheter i ditt område på platsinfo@tryggtboende.se

tryggtboende-i-sverige-ab
Användning

Vem behöver skyddat boende?

Skyddade lägenheter passar exempelvis personer som inte kan bo i ett kollektivt boende, par eller personer med husdjur. De lägenheter vi erbjuder kan användas som utslussning från ett annat skyddat boende eller för direkt placering.

 

Dessa lägenheter är framförallt riktade till personer och familjer som lever i ett utanförskap till exempel på grund av våld. Man kan exempelvis sitta fast på ett skyddat boende eller i en referenslägenhet som inte leder vidare till eget kontrakt.  

 

Vi kopplar på individuellt anpassade stödinsatser med hjälp av kontaktpersoner med lång erfarenhet inom våld i nära relationer och/eller hedersförtryck. TryggtBoende har även kontaktpersoner som kan arbeta med kriminella skyddsplaceringar inom exempelvis gängkriminalitet.

 

Detta är även en utmärkt väg in för ungdomar som har svårt att komma in på ordinarie boendemarknaden, framförallt kanske unga som varit placerade på en annan ort och saknar nätverk och referenser. Vi hjälper då ungdomarna genom vår utsluss så att de kan etablera sig både i sin lägenhet och i ett sammanhang där de kan bli kvar och bli självständiga.

 

Lägenheterna är utrustade och anpassade för såväl singel- som familjehushåll och finns på ett flertal orter i Sverige. Se exempel nedan.

Exempel 1

Akut skyddslägenhet sedan flytt till en skyddad lägenhet som det går att ta över förstahandskontrakt efter placeringens avslut och genomförd planering.

Exempel 2

Planerad inflytt i en skyddslägenhet som går att ta över direkt efter avslutad placering efter man uppfyllt planeringen som upprättats.

despair-513528_1920.jpg
Standard

Skick och standard

Samtliga av våra lägenheter är i god standard, nyckelfärdiga för inflytt enligt överenskommelse. De är omöblerade i syfte att hyresgästen skall bo kvar med sina egna tillhörigheter. Vi har för närvarande lediga lägenheter som väntar på sin nästa hyresgäst.

Vår förhoppning är att varje person som bor genom oss ska vara nöjda med sitt boende och därför erbjuder vi endast lägenheter som är matchade med klienten. Vår grundfilosofi är att alla lägenheterna av så god standard så att vi själva kan tänka oss att bo där med våra familjer. 

bottom of page