top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Skyddade Hem

Vi vet hur det känns att ha en fullpackad ryggsäck vid ytterdörren. Vi ser värdet i att våga planera för framtiden. Vi förstår skillnaden mellan ett hem och ett boende eftersom vi vet att det påverkar hur våra klienter ser på sin framtid. Hos oss jobbar vi med skyddade hem!


Bild på sängände, tofflor, böcker och en kopp. TryggtBoendes blå-guld logga.
Din trygghet påverkas av huruvida du vill kalla det boende eller vågar kalla det hem.

Hem och Boende

För klientens inre görs ofta skillnad på ett boende och ett hem. Boendet upplevs som tillfälligt, en plats där man inte kan rota sig utan måste vara redo att lämna. Det rimmar illa med att planera för en tryggad framtid. Därför vill skapa förutsättningar att kalla det för ett hem istället för ett boende.


Ett hem är mer än bara en fysisk plats; det handlar om att skapa en atmosfär av trygghet och gemenskap. En plats att frodas, bygga nya relationer och en stabil grund på. Vi är dedikerade till att skapa en plats där våra klienter kan rota sig. Därför jobbar vi i nära samarbete med hyresvärdar runtom i landet för att kunna erbjuda just det.


Att våga försöka

Förstahandskontrakt efter placeringstiden betyder att det boende våra klienter kliver in i dag ett kan bli ett hem när den mest kritiska perioden är förbi. Det innebär även att klienten och eventuella medföljande barn kan våga lära känna, våga boka upp sig, våga ansöka till och allt annat som behövs för att starta om.


Tack vare möjligheten att skapa ett hem från dag ett kan vi göra framtidsplaner som tryggar tillvaron för över 95% av våra klienter och deras familjer även långsiktigt. Och när det väl är dags att ta farväl; då är det vi - inte de - som kliver ut genom dörrarna på deras nya hem och beger oss vidare till nästa behövande familj. Det finns ingenting mer givande!


/ Team TryggtBoende

Comments


bottom of page