top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Påskens skuggsida

Påsken är en tid då många av oss välkomnar våren och njuter av traditionsrika firanden med familj och vänner. Det är en period fylld av hopp och förnyelse, men tyvärr inte för alla. För de som lever i våldsamma nära relationer blir påsken en tid då hotbilden förvärras och de dagliga utmaningarna intensifiera


Information

Påsk och det ökade våldet

Under påsken, precis som under julen, kan stressen och förväntningarna som omger högtiden förvärra redan ansträngda situationer. Hemmet, som bör vara en plats för trygghet och värme, kan istället bli en källa till rädsla och ångest för de som är utsatta. Många drar sig för att fira påsk i sina egna hem av rädsla för övergrepp och konflikter.


En fristad under påsken

I denna svåra situation blir skyddade boenden oerhört viktiga för att erbjuda en trygg hamn. På TryggtBoende erbjuder vi en fristad där utsatta individer kan finna säkerhet, stöd och en möjlighet till återhämtning. Under påsken blir dessa boenden än mer betydelsefulla för de som behöver fly från farliga förhållanden hemma.


Påskens betydelse

Påsken bör vara en tid för eftertanke och medmänsklighet. Genom att reflektera över dem som inte kan uppleva en trygg påsk i sina egna hem tar vi ett steg mot att bygga en mer medveten och inkluderande gemenskap. Att stödja och uppmärksamma arbetet med skyddade boenden är ett sätt för oss alla att bidra till en tryggare påsk för de som behöver det mest.


Det är avgörande att vi som samhälle funderar över påskens verkliga betydelse och blir medvetna om dess skuggsidor. Att inse att påsken inte är en glädjefylld tid för alla kan hjälpa oss att prioritera stödet till de som är i störst behov just nu.


TryggtBoende-teamet

Vi är här för dig hela påsken. Kontakta oss för akutplacering och stöd. Låt oss tillsammans göra påsken till en säkrare tid för alla.Comments


bottom of page