top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Vi hissar utsatta mammor inför Morsdag! #HjälteMamma

Våldet mot kvinnor stiger och risken finns att det skjuter i höjden denna pandemisommar. Nu uppmanar vi alla våra branschkollegor och alla i våra personliga och professionella nätverk att hjälpa oss lyfta medvetenhet för utsatta mammor inför och under Morsdag.

#hjältemamma
Barn med skyddat boende ritar för Morsdag

Utmaningen

Vi ber alla "våra" barn att rita sin mamma som en superhjälte och berätta vilka superhjälte-krafter hon har. Tanken är att sprida bilderna med hashtaggen #HjälteMamma på LinkedIn och Facebook för att hissa så många mammor vi kan under och inför Morsdag. Du kan även skicka in dina bidrag anonymt genom oss till hjaltemamma@tryggtboende.nu så publicerar vi de åt er. Till Morsdag gör vi ett kollage av alla bilderna och lämnar över till regeringen i en uppmaning att agera mot våldet i nära relationer och skydda Sveriges mammor.


Alla är välkomna

Utmaningen gäller såklart inte bara kvinnojourer och skyddade boenden. Även dagis och förskolor vill vi utmana att skicka bilder på barnens superhjälte-mammor för att hjälpa sprida medvetenhet och samtidigt göra sina mammor glada inför Morsdag. Skicka in era bidrag till hjaltemamma@tryggtboende.nu


#hjältemamma
Celine ritar sin superhjälte-mamma

Idéns härkomst

Känslan av att inte vara tillräcklig är säkert en som infunnit sig hos de flesta mammor vid ett eller annat tillfälle. För mammor som lever i skyddat boende med sina barn kan den känslan ibland bli svår att skaka av sig.


Superhjälten på bilden har lilla Celine ritat (som egentligen heter någonting annat) när vi frågade hur hennes mamma skulle se ut som en superhjälte. Det började med att Celines mamma inte kände att hon gjorde tillräckligt för Celine och vi ville visa för henne vilken hjälte dottern ser henne som. Tårarna som Celines mamma fällde när hon fick se bilden sade verkligen allt och väckte en idé hos oss.


Tänk om alla mammor som lever skyddat kan få känna samma uppskattning som Celines mamma gjorde, och få samma uppenbarelse av att hon faktiskt är tillräcklig för sitt eller sina barn, när hon såg sig själv som en superhjälte i sitt barns ögon?


Hjälp oss sprida

Hjälp oss gärna sprida uppmaningen genom att hämta och använda någon av våra bilder för sociala medier nedan. De är inte marknadsförda som "TryggtBoendes bilder" så du sprider ingenting annat än uppmärksamhet för en god sak, det står under vilka sociala medier varje bild är anpassad för, välkommen att använda fritt. 

Har du frågor eller funderingar rörande #HjälteMamma? Kontakta oss på info@tryggtboende.nu för mer information.

Comments


bottom of page