top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Trygg Midsommar

I vår bransch lär vi oss tidigt att inte önska glad midsommar. Det är en fras som kan frambringa starka känslor från traumatiska händelser i samband med tidigare "firanden".

Information
Vi vakar hela midsommar-helgen | Ring 010 - 30 30 700

Psykologer får lära sig att inte använda floskler som "hoppas du får en bra dag" i slutet av en terapi-session. Sådana fraser hör klienten kanske många gånger varje dag från individer i sin omgivning som denne inte har förtroende för.


Det är en fras som inte lämnar öppet för att förklara hur man verkligen mår och ingenting du vill bli förknippad med när du jobbar med människors mående.


Som verksamma inom skyddade boenden känner vi igen användandet av floskler som någonting som kan påverka förtroendet klienten har för dig, kanske särskilt kring högtider som Midsommarafton.


Vissa har aldrig haft en glad midsommar. Vanligt är att alkohol och fester varit en ständigt närvarande och destruktiv del av traditionen från tidig ålder. Allt en midsommarhälsning påminner de om kanske är smärta från våld och missbruk.


Vet om att vi har utbildade team på standby hela Midsommar-helgen. Ett knapptryck bort finns team som löser hela kedjan från transport till skyddat boende i egen lägenhet med team utbildade att hantera såväl vuxna som medföljande ungdomar och barn.


Med det önskar vi en trygg och säker midsommar.


TryggtBoende-teamet


 

Tel. 010-3030700
Comments


bottom of page