top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Ekonomiskt våld - ett maktmedel

Ekonomiskt våld är ett maktmedel för att få kontroll och för att styra en annan människa. Ofta finns inte kunskapen om vad instanser kan hjälpa till med vilket gör att den utsatta inte vågar ta klivet ur relationen av ekonomiska skäl. Men det finns hjälp att få!

svartvit bild på spargris och pengar
Många som utsätts för misshandel eller andra våldsbrott utsätts även för ekonomiskt våld

Ekonomiskt våld

Många som utsätts för misshandel eller andra våldsbrott utsätts även för ekonomiskt våld.

Det kan vara att personen inte har något eget bankkonto eller bankkort. Det kan även vara att personen måste redovisa alla inköp. Många som utsätts för våld har därmed svårt att ha pengar sparade för att kunna lämna relationen. Ekonomiskt våld kan även vara att den som är våldsutsatt skuldsätts, till exempel genom lån.

svartvit bild på spargris och pengar
Du har rätt även till ekonomisk hjälp

Du får hjälp

Vad många våldsutsatta inte känner till är att du som utsätts för våldsbrott och har rätt till skyddat boende även får hjälp med eventuella ekonomiska orosmoment så att du och eventuella medföljande familjemedlemmar har säkerhet även på det ekonomiska planet. Utöver att säkra så ni har allt det nödvändiga rent praktiskt kan vi på TryggtBoende även erbjuda stabilitet genom exempelvis förstahandskontrakt vid nytt boende som skapar trygghet för er framtid. Kontakta oss för mer information.


 

TryggtBoende-teamet


Opmerkingen

Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.
bottom of page