top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Trygg Jul & Tryggt Nytt År

Så var det juletider igen. En tydlig påminnelse om vilken speciell bransch vi verkar i. Vi ser en annan juletid än många andra. En tid som tydligt separerar de som har från de som inte har. En tid präglad av stress och ångest. En tid då trygghet kan vara avgörande för den fysiska säkerheten och mentala hälsan.

Julkulor med logga på samt julhälsning
TryggtBoende | Trygg Jul & Tryggt Nytt År

Farlig juletid

För många som lever med våld i nära relationer är julen, inte helt olikt sommaren, en farlig tid. Förövaren är ledig från sitt jobb så fönstret att vara fredad kortas av med åtta arbetstimmar. Julledigheten är även en tid då alkohol konsumeras i större utsträckning vilket ytterligare kan öka spänningarna i hemmet.


Det är därför vi har höjd beredskap under jul och nyår och kan sköta hela det akuta ärendet från planering och transport till boende och skräddarsydda resursteam. Det enda vi inte kan göra är att ta steget, ringa samtalet, be om hjälpen att komma loss. Men vi kan lotsa!


För Privatpersoner

Du har väl inte missat att vi har en sida speciellt framtagen att hjälpa privatpersoner som lever med våld i nära relationer? Här kan du se filmer, hämta checklistor och läsa mer om anmälningsprocessen steg för steg. Sidan är utformad för utsatta, anhöriga, vittnen och våldsutövare som vill få hjälp.
Vi har även en hel filmkanal speciellt framtagen för att hjälpa och stötta våldsbrottsoffer. Där finner du många olika klipp kring skydd, säkerhet och trygghet. Gå dit och bli prenumerant.


TryggtBoende-teamet önskar Trygg Jul & Tryggt Nytt År!


 

Tveka inte för att kontakta oss om du eller någon i din närhet behöver råd kring skyddade boendelösningar över jul och nyår på info@tryggtboende.nu eller 010-30 30 700.


Du som placerar klienter över julledigheten kan även kontakta oss för att diskutera ärenden på placeringsinfo@tryggtboende.nu .


TryggtBoende

Tel. 010-30 30 700

Mejl. info@tryggtboende.nu

Comments


bottom of page