top of page
  • Skribentens bildTryggtBoende

Internationella Ickevåldsdagen

Internationella dagen för ickevåld uppmärksammas den 2a oktober varje år för att sprida budskapet om ickevåld bland annat genom utbildning och allmän medvetenhet. Inför denna årsdag uppmärksammar vi informativa filmer om våld och hur man kan få hjälp.

Filmer om våld och utsatthet

TryggtBoende har byggt upp en informativ YouTube- kanal med flertalet filmklipp om olika våldssituationer, vad dessa innebär och hur olika lösningar kan se ut. Prenumerera på vår kanal och bli informerad varje gång vi släpper nya budskap värda att sprida. Nedan listar vi våra tre mest populära infofilmer.


När vi använder ordet "våld" är det vanligt att man främst tänker på det fysiska våldet. I vår mest populära infofilm listar vi de fem vanligaste typerna av våld och vilka som kan vara särskilt utsatta samt varför. Se filmenHär pratar vi mer om vad hedersrelaterat våld är, vad det bottnar i och hur processen vid en skyddad boendelösning kan se ut för ett brottsoffer i denna målgrupp. Se filmen
Hur man går till väga för att göra sin polisanmälan på "rätt vis" är långt ifrån någon självklarhet. Vi tar dig igenom processen i din ordning som skyddar dig på bästa vis. Se filmen
Vad vill du veta mer om?

Vi på TryggtBoende brinner för att sprida kunskap. Om du saknar information om något ämne är vi mer än tacksamma för din åsikt. Kontakta oss så att vi kan fortsätta utveckla vår filmbank med din hjälp.

 

TryggtBoende


Kommentarer


bottom of page